Till land.seKundservice

Julklappstips

Ge bort en spännande läsupplevelse!
NYHET

Författare: Petter Karlsson

Svenska Original
299kr*
Köp nu
*Porto 39 kr tillkommer. Leveranstid 4-6 arbetsdagar. För leverans före jul beställ senast 15/12.

Författare: : Petter Karlsson

Det svunna Sverige
299kr*
Köp nu
*Porto 39 kr tillkommer. Leveranstid 4-6 arbetsdagar. För leverans före jul beställ senast 15/12.
PAKET

Författare: : Petter Karlsson

20% rabattDet svunna Sverige + Svenska Original
499kr*
Köp nu
*Porto 39 kr tillkommer. Leveranstid 4-6 arbetsdagar. För leverans före jul beställ senast 15/12.

Vill du köpa fler exemplar? – kontakta Kundservice tel 010-184 40 89.

Svenska original

I ”Svenska original” – den andra boken i serien ”Det svunna Sverige” – fortsätter författaren Petter Karlsson jakten på spännande svenska livsöden.


Du möter en brokig samling känt och okänt folk från förr som gjort avtryck i vår svenska historia. Färgstarka karaktärer, svenska historia och makalösa personligheter som alla bär på oväntade och märkvärdiga berättelser om en tid som inte längre finns. Allt illustrerat med unika bilder från en tid som flytt.


En bonde som hade en utdöd ko i sin lagård. En hårfrisörska som flyttade till Söderhavet och blev Pippis mamma. En greve som lät sig begravas i en pyramid i skogen.


Som skidåkaren Sixten Jernberg säger i boken: Farfar kom som rallare från Småland. En envis, urstark karl som påstods ha burit en räls på axeln. Jämfört med honom är vi alla blötgubbar.

Boksuccén Det svunna Sverige

Läs om ett äkta par som firade julafton varje dag eller om en småländsk bondfångare som blev stenrik på falska medikamenter. Buspojken som hette Nils Holgersson, adopterades av Selma Lagerlöf och blev byggherre i USA.


I boken ”Det svunna Sverige” har författaren Petter Karlsson samlat några av vår historias sällsammaste och mest färgstarka livsöden. Läs om kondomkungen som blev svärfar till skådespelerskan Sickan Carlsson. Eller hur stalldrängen Sigge Stark förvandlades till skräplitteraturens okrönta drottning, när ”Guld-Greta” tog spårvagnen med OS-medaljen om halsen eller om den märkliga dag då de gudfruktiga emigranterna från Nås åkte häst och släde i nyfallen snö utanför Jerusalems murar.


 En väldigt underhållande bok som speglar vår Svenska nutidshistoria genom berättelser om människor som på olika sätt levt ett annorlunda liv.”En underhållande och välskriven bok som man kan läsa från pärm till pärm”  

/Pia Holmström, BTJ
Hör Petter själv berätta om boken Svenska Original

De uppgifter du lämnar kommer att användas av LRF Media AB och dess samarbetspartners t. ex. för leverans av beställda produkter och för att kunna ge dig tillgång till nya erbjudanden. För fullständiga information om hur LRF Media AB behandlar personuppgifter om dig som kund se: lrfmedia.se/personuppgiftspolicy. Enligt distansköpslagen har du ångerrätt och öppet köp på felfria varor i obruten förpackning, i 14 dagar från att du mottagit paketet. Du som kund ombesörjer då returfrakten. För att registrera ett returärende, kontakta oss: 010-184 40 84 eller via mejl kundservice@lrfmedia.se.